Logo

projecten

‘s-Gravenzande Hart van ‘s-Gravenzande

's-Gravenzande heeft twee slecht functionerende winkelcentra, die beide aansluiten op de hoofdwinkelstraat, de Langestraat. In dit ontwerp worden die overdekte en gedateerde centra vervangen door een niet overdekt centrum. Er ontstaat een nieuw winkelcircuit door toevoeging van een nieuwe straat en een nieuw besloten plein. Het betreffende bouwblok wordt volledig afgemaakt en ingevuld. Het winkelbestand zal in kwalitatieve en in kwantitatieve zin sterk verbeteren. Op de commerciële ruimte op de begane grond ligt een royale parkeergarage voor het winkelend publiek. Hierboven komen appartementen die deels aan een groene daktuin zullen liggen. Aan de straatzijden wordt in het ontwerp sterk rekening gehouden met de bestaande bebouwing. Dit zal op een eigentijdse wijze tot uitdrukking komen in de bouwhoogtes, de ritmiek, de korrelgrootte, de plastiek en het kleur- en materiaalgebruik.