Foxblur_BCW_Cultuurhuis_Exterieur_03.jpg

Het Cultuurhuis is onderdeel van de integrale ontwikkeling van Berkel Centrum West (BCW). De voor de inpassing van een Cultuurhuis beschikbare locatie van het integrale stedenbouwkundige plan wordt begrensd door een groot parkeerterrein langs de Gemeentewerf, de Westersingel, de nieuwe haven als uitloper van de Berkelse Plas en de toegangsweg naar de overdekte parkeergarage. De omvang van het gevraagde programma staat op gespannen voet met de grootte van de beschikbare locatie. Dit gegeven leidt tot de noodzaak van integratie en gemeenschappelijk gebruik van verschillende programmaonderdelen ter beperking van de totale omvang, alsmede een efficiënte organisatie binnen het beschikbare volume. Het resultaat is een compact, multifunctioneel Cultuurhuis waarin alle gewenste programmaonderdelen zijn opgenomen.

PROJECT

Berkel en Rodenrijs, Cultuurhuis

PROGRAMMA

- 1.750 m² wijkvoorzieningen
- 600 m² fietsenstalling
- 140 m² buitenruimte

OPDRACHTGEVER

Waaijer Projectrealisatie, Voorburg
ABB Bouwgroep, Sliedrecht

PERIODE

in ontwikkeling

Foxblur_BCW_Cultuurhuis_Exterieur_02.jpg
Foxblur_BCW_Cultuurhuis_Exterieur_03.jpg
Foxblur_BCW_Cultuurhuis_Exterieur_01.jpg
Foxblur_BCW_Cultuurhuis_Interieur_01.jpg
Foxblur_BCW_Cultuurhuis_Interieur_02.jpg
Foxblur_BCW_Cultuurhuis_Interieur_03.jpg