rphs houten rabobank 09.jpg

Het financieel adviescentrum voor de Rabobank Kromme Rijn te Houten is een vertaling van haar locatie. Langs de drukke de Koppeling is het volume robuust en introvert. De gevels bestaan uit gestapelde zandsteenachtige blokken en hebben diepe neggen. In deze vleugel bevinden zich de kantoorruimten voor de verhuur. Door de vaste elementen zoals de sanitaire groepen en de liften op de kop van de kantoorvleugels te plaatsen kunnen de verdiepingen flexibel ingericht worden. De andere kant van het gebouw heeft een totaal andere uitstraling. Hier zijn grote glaspuien gemaakt waarvoor deels prachtig gedetailleerde houten lamellen zijn gehangen. Het opvallendst is echter het mooi gemaakte, amorfe volume dat is bekleed met houten planken en waarin zich een aantal facilitaire functies voor de Rabobank bevindt.

PROJECT

Houten, Rabobank

PROGRAMMA

- 3.500 m² Rabobank

- 2.500 m² verhuur

- 350 m² parkeergarage

OPDRACHTGEVER

Rabobank Kromme Rijnstreek, Houten

OPLEVERING

2003

rphs houten rabobank 01.jpg