Logo

projecten

Naaldwijk, De Rentmeester

In het centrum van Naaldwijk wordt naast het in 2008 door rphs+ gerealiseerde project ‘De Secretaris’ het plan ‘De Rentmeester’ ontwikkeld. Het appartementencomplex met supermarkt en parkeervoorzieningen is gesitueerd naast het kernwinkelgebied van Naaldwijk en is zeer goed ontsloten voor het gehele Westland via de aangrenzende Secretaris Verhoefweg.
De verschillende stedelijke milieus waaraan de drie blokken zich bevinden heeft rphs+ benut en versterkt zodat elke zijde een eigen programma, uitstraling en identiteit krijgt. Door de krachtige, verleidelijke open uitstraling aan het Patijnenburg, creëert de Rentmeester een waardige commerciële entree voor het centrum van Naaldwijk. De appartementen aan de Simon van Slingerlandtstraat en de Willem van Hooffstraat lijken bijna te zweven boven de transparante bebouwing van de supermarkt.
Een belangrijke ontwerpfactor was de bezonning, wat heeft geresulteerd in royale, optimaal op de zon georiënteerde buitenruimtes. Dat is tevens te zien in het zonnige hart van het woonensemble waar zich een fraaie, groene binnentuin bevindt.