rphs bergschenhoek centrum 15.jpg
rphs bergschenhoek centrum situatie 01.jpg

Ter plaatse van de oude dorpskern van Bergschenhoek heeft rphs+ in opdracht van BPD Ontwikkeling een ontwerp gemaakt voor een nieuw centrum.

De losse bebouwing is getransformeerd tot een alzijdig gesloten bouwblok van drie lagen met het bestaande hoekgebouw met winkels en appartementen als onderdeel. De commerciële voorzieningen op maaiveld zijn georiënteerd op de Dorps- en Kerkstraat in aansluiting op het winkelgebied. De parkeergarage is onder de winkels gelegen met haar in- en uitrit aan het Rondom. Hier bevindt zich ook de entree van de galerijwoningen die boven de winkels in twee lagen om een gemeenschappelijke binnentuin zijn gelegen. De pandsgewijze architectuur sluit in schaal en maat aan bij de bestaande dorpse bebouwing.

PROJECT

Bergschenhoek, Centrum

PROGRAMMA

~ 27 woningen

- 2500 m² parkeren

- 2.100 m² winkels

OPDRACHTGEVER

BPD Ontwikkeling, Delft

ONTWERP

2006 – 2014

niuewe foto maken aangepast.jpg
rphs bergschenhoek centrum 15.jpg