top of page
de Leuve.jpg

rphs+ is een full-service architectenbureau. We inspireren en we helpen, we ontzorgen en we organiseren in alle ruimtelijke vraagstukken, van strategisch advies op beheer en ontwikkeling van vastgoed tot ontwerp en realisatie van ruimtelijke plannen. Daarbij streven we altijd naar het beste, dat betekent voor ons excelleren in expertise, in klant-focus en in ontwerp.

 

Het bureau heeft een track-record van 50 jaar en is in die zin een grijze vos maar het hart blijft jong en ambitieus. We kennen de markt en kijken vooruit met de kennis van de geschiedenis. We zijn trots op de relatie met onze vele terugkerende opdrachtgevers. De generaties voor ons zijn nog altijd betrokken en we combineren de jarenlange ervaring binnen het stedelijk gebied met de gedrevenheid om ook voor de huidige economische, energetische en maatschappelijke behoefte een ongekende nieuwe wereld te scheppen.

 

Om onze positie binnen het proces optimaal te kunnen innemen en onze klanten de beste service te verlenen zijn onze werkzaamheden verdeeld over drie bedrijfsonderdelen, elk met een eigen know-how en een eigen eindverantwoordelijkheid. Zo kunnen we op alle facetten van het proces excelleren.

bureau img.jpg

"Met bevlogenheid en open communicatie zijn we permanent bezig projecten verder te brengen, nog beter te maken."

 

rphs+ portretten 11-03-2022-4.jpg

Architectuur + Stedenbouw is de werkplaats van rphs+

Meubels, tuinen, gebouwen en steden worden hier ontworpen, nagebouwd, onderzocht en bijgeschaafd tot de glans er vanaf spat, altijd vanuit een integrale visie. De beleving van de gebruiker staat centraal, onze kunde en ons meesterschap staan in dienst van een soepel proces en een genereus eindresultaat. Opdrachtgevers, gemeenten en gebruikers worden meegenomen in dit ontwerpproces; samen realiseren we duurzame en haalbare projecten

Bouwtechniek + Management is de digitale machinekamer

Met de nieuwste technieken op het gebied van BIM en in nauw contact met externe adviseurs en bouwpartners worden hier virtuele gebouwen geassembleerd, nauwkeurig ge-engineerd om aan alle specificaties te voldoen. Interne projectleiding en extern projectmanagement worden gestuurd vanuit deze businessunit, op basis van het vakkundige technisch ontwerp.

Ontwikkeling + Strategie is de schatkamer van het bureau

Hier komt de Legacy van het bureau samen met de dagelijkse praktijk van ontwerp en engineering. Op basis van de ervaring weten we waar kansen liggen en hoe mogelijke hobbels strategisch glad gestreken kunnen worden. Met de eerste gedachten en verkenningen wordt de scope van een project verkend, Ontwerp + Strategie helpt over de horizon te kijken en het beste in elk project naar boven te halen. 

"Het bureau heeft een track-record van 50 jaar."

 

Als full-service bureau stelt rphs+ zich op als een volwaardige partner binnen het vastgoed ontwikkelproces. Juist ook voor complexere opgaven. Om de juiste kennis in te kunnen zetten beschikt rphs over een sterk team met veel ervaring. In dit team zitten experts op het gebied van strategie, architectuur, stedenbouw, techniek en management. Daarnaast hebben we vaste relaties met externen vanwege hun specifieke kunde en vaardigheid.

 

In dat externe team zitten adviesbureaus op het gebied van constructie, installatie en regelgeving maar ook andere ontwerpbureaus waarmee we een goede samenwerkingsmodus hebben gevonden (architecten, stedenbouwers, landschappers en interieurontwerpers).

Kunnen excelleren als team kan alleen door op elkaar te kunnen vertrouwen. De leden van onze drie businessunits werken elke dag in verschillende teams intensief met elkaar samen. De aanwezige kennis wordt zo optimaal gedeeld en ingezet om een project tot een succes te maken.

Met bevlogenheid en open communicatie zijn we permanent bezig de projecten verder te brengen, nog beter te maken. Dat doen we vanzelfsprekend ook met de processen, wij zijn pas tevreden als een project ook gerealiseerd wordt en onze opdrachtgever, de gebruikers en de omgeving blij zijn.

 

Ook in een extern team zetten we ons in als teamspeler. Of we nu ingezet worden als ontwerper, als tekenbureau of als manager; we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. En we brengen onze kennis en ervaring op het hele vakgebied in ten bate van het team.

IMG-20220111-WA0000.jpg
bottom of page