Logo

projecten

Bergschenhoek Centrum

Ter plaatse van de oude dorpskern van Bergschenhoek heeft rphs+ in opdracht van BPD Ontwikkeling een ontwerp gemaakt voor een nieuw centrum.

De losse bebouwing is getransformeerd tot een alzijdig gesloten bouwblok van drie lagen met het bestaande hoekgebouw met winkels en appartementen als onderdeel. De commerciële voorzieningen op maaiveld zijn georiënteerd op de Dorps- en Kerkstraat in aansluiting op het winkelgebied. De parkeergarage is onder de winkels gelegen met haar in- en uitrit aan het Rondom. Hier bevindt zich ook de entree van de galerijwoningen die boven de winkels in twee lagen om een gemeenschappelijke binnentuin zijn gelegen.

De pandsgewijze architectuur sluit in schaal en maat aan bij de bestaande dorpse bebouwing. De horizontale gevelbanden op wisselende hoogtes, gekoppeld aan balkons en/of dakranden dienen als abstracte interpretatie van de verspringende hoogtes van luifels en dakranden van langs- en dwarskappen.