Logo

projecten

Bilthoven, de Kwinkelier

De herstructurering van winkelcentrum De Kwinkelier, dat dateert uit de jaren zeventig, vindt op verschillende schaalniveaus plaats. De randen van het thans monofunctionele introverte winkelcomplex worden afgezoomd met woongebouwen met een nieuwe hoofdentree voor het winkelgebied aan de Sperwerlaan. De nieuwbouw sluit in massa en hoogte aan op de aangrenzende bebouwing uit de jaren 70. Het hierachter gelegen winkelgebied wordt geherstructureerd met een herkenbaar circuit van smalle, gezellige straatjes en een compact centraal plein. Het sluit direct aan op de structuur van het aangrenzende centrumgebied. Boven de winkels worden appartementen gerealiseerd hetgeen bijdraagt aan de levendigheid en veiligheid van het gebied, ook na sluitingstijd van de winkels. Voor de bestaande winkels wordt een nieuwe schil geplaatst. De diverse volumes worden uitgevoerd in twee tinten baksteen. Verfijning en differentiatie vindt plaats door de behandeling van de plint en reliëf in het metselwerkvlak. In combinatie met een totale restyling van het openbare gebied transformeert de Kwinkelier zo in een levendig, attractief verblijf- en winkelgebied.