Logo

projecten

Rijswijk, de Drie Torens

Het naoorlogse deel van de Winston Churchilllaan te Rijswijk wordt gekenmerkt door hoogbouw. Door sloop van een deel van een voormalig kantorencomplex, het hoogste deel hiervan werd gehandhaafd en gerenoveerd, ontstond ruimte voor nieuwbouw. Gevraagd werd een vergelijkbaar volume als dat van de oorspronkelijke bebouwing. Gekozen is voor de betrekkelijk luchtige vorm van torens, in plaats van de oorspronkelijke 'plank'. De torens danken hun slankheid aan het beperkte programma van slechts drie woningen per bouwlaag. Dit leidt voor de meeste bewoners tot een panoramisch uitzicht van Midden-Delfland tot aan de Zuid-Hollandse zeekust. De plintbebouwing die de drie torens samenhang geeft zorgt voor een plezierige begeleiding van de voetganger en heeft een gunstig effect op de windbelasting. Achter de plint, half ondergronds, zijn ruim 300 parkeerplaatsen gerealiseerd, deels voor de bewoners van de nieuwbouw en deels voor de bezoekers van de naastgelegen kantoortoren. De heldere kleurstelling van de nieuwbouw vindt zijn reden in de wens om aan te sluiten bij de lichte en veelkleurige bebouwing in de omgeving.